top of page
business-people-looking-chart-office (1).jpg

Z napredno
tehnologijo do
nižjih stroškov

Sodoben pristop k nakupu električne energije

Kaj so dinamične cene?

Dinamične cene odpirajo nove priložnosti za vaše podjetje. Pri dobavi energije po fiksnih cenah je strošek energije v vsaki uri enak, medtem ko se dinamične cene urno spreminjajo.

O višini računa odločate sami

Premaknite vašo porabo v obdobje nizkih cen.

Brez vezave in obveznosti

Kadarkoli zamenjajte paket.

100% obnovljiva energija

Vsa energija je pridobljena iz obnovljivih virov

S paketom DINAMIČNI vam dobavimo elektriko po veleprodajnih cenah s Slovenske energetske borze – BSP. Cena se določi za vsako uro dobave in odraža ponudbo in povpraševanje elektroenergetskega sistema. Je ta trenutek na voljo presežna energija? Preverite, sedaj je na voljo po nižjih cenah kot kadarkoli prej!

mpo_background

Priložnost za dodatne prihranke

V kolikor imate možnost zamakniti vašo porabo v cenejše ure, lahko ustvarjate dodatne prihranke. V kolikor svojo porabo dodatno prilagodite pa so prihranki toliko večji – vi odločate.

Izkoristite dnevne trende gibanja cen, vključno z negativnimi cenami, ko za porabljeno elektriko celo prejmete plačilo!

mpo_bg_2

Dinamične cene v živo

Spremljajte dinamične cene in s prilaganjem porabe še dodatno prihranite.

mpo_background

Popoln pregled nad stroški

Pri nas plačate borzno cene energije po vaši dejanski porabi, zvišano za 0,01586 €/kWh (z DDV). Pribitek zajema dobavo obnovljive energije, stroške transakcij na borzi in ostale stroške dobavitelja.

Naročnina (z DDV):

4,99 €/mesec

bg1.png

Preklop je enostaven

1. SAMO EN KLIK

Na elektronski naslov prejmete pogodbo in jo le s klikom podpišete.

2. TRENUTNI DOBAVITELJ

Za vas uredimo menjavo trenutnega dobavitelja. 

3. 14 DNI POSKUSNE DOBE

Ponudimo možnost za preklic pogodbe brez obveznosti. 

4. ZAČETEK DOBAVE

Na dan potrjene menjave pričnemo z dobavo. Dobrodošli pri nas!

mpo_bg_2

Brez obveznosti

Dinamični paket lahko preizkusite popolnoma brez obveznosti. Paket lahko kadarkoli zamenjate – brez skritih stroškov.

mpo_bg_2

Nimam primernega števca?

Ne skrbite, imamo rešitev za vas!

V primeru, da ste se odločili za paket DINAMIČNI, bomo pripravili obračun energije na podlagi profila vaše porabe, ki temelji na 15-minutnih meritvah. V kolikor teh meritev ne dobimo oz. vaš števec tega ne omogoča, bo celotna količina dobavljene energije prevzela obliko profila skupne slovenske porabe »Dejanski prevzem, ELES«.

Pogosto zastavljena vprašanja

 • S fiksnimi ceniki skušamo dobavitelji dolgoročno predvideti urno dogajanje na dnevni borzi z električno energijo. V praksi se izkaže, da nihče nima popolnega vpogleda ali "kristalne krogle," s katero bi lahko z zanesljivostjo napovedali cene za več mesecev ali let vnaprej. Občutek varnosti, ki ga plačamo in dobimo s fiksnim cenikom ni poceni.


  S paketom Dinamični bo vsakoletna in zamudna primerjava fiksnih cenikov ponudnikov električne energije popolnoma odveč. Paket Dinamični vam dolgoročno zagotavlja najnižjo ceno električne energije, saj vsako dobavljeno uro kupite po borzni ceni z električno energijo - brez ugibanj in predvidevanj o pošteni ceni električne energije.

 • Družba  BISOL Energija jemljemo trajnost skrajno resno. Za vsako dobavljeno kilovatno uro zagotovimo potrdila o izvoru (PoI), nad katerimi izvaja nadzor Agencija za Energijo. Govorimo o resnično zeleni energiji. Tako ste lahko prepričani, da prav vi prispevate k proizvodnji zelene energije.

 • Ko je na voljo veliko obnovljive energije, se v omrežju pojavijo presežki, ki se odražajo v obliki negativnih cen. V tem času, boste za vašo porabljeno energijo prejeli plačilo, saj s tem razbremenite omrežje.

 • Cena energije se določi dan pred dobavo za vsako uro v dnevu in odraža aktualne razmere na slovenskem energetskem trgu. Borzne cene za dan vnaprej so objavljene ob 13:15 na spletni strani slovenske energetske borze (https://www.bsp-southpool.com/slovenski-borzni-indeks-podatki.html).

  Končna cena na vaši položnici je sestavljena iz borzne cene energije in pogodbenega pribitka za upravljanje in stroške odstopanj na izravnalnem trgu. Odjemalec z vsakim računom prejme prilogo z urnimi vrednostmi porabe in cenami električne energije na podlagi katerega se izračuna končni strošek energije.

 • Več kot 90 % vseh števcev v Sloveniji že danes omogoča zajem 15-minutnih meritev z daljinskim odčitavanjem in tako omogoča obračun po dinamičnih cenah. V primeru, da nimate takšnega števca, lahko še vedno izberete paket dinamični. Profil vaše dobavljene energije bo prevzel obliko urnega profila skupnega odjema Slovenije, ki je objavljen na spletni strani ELES (https://www.eles.si/prevzem-in-proizvodnja).

 • Za popoln vpogled v vaš strošek električne energije smo računu dodali mesečni povzetek vaše urne porabe in povprečnih urnih cen.

 • Paket dinamični je brez vezave, tako lahko kadarkoli brez dodatnih stroškov zamenjate paket. Poglejte si naše fiksne pakete ali pa nas kontaktirajte za več informacij.

bottom of page