top of page

DOM
FIKSNI PAKETI

 S paketoma FIKSNI in FIKSNI Z VEZAVO so obračunske cene porabljene energije znane v naprej. 

Paket FIKSNI

Cene se lahko spremenijo

Paket se sklene brez obdobja vezave, zato cena velja le do naslednje spremembe. Dobavitelj ima v skladu z zakonom namreč pravico do spremembe cen (ob vnaprejšnjem obvestilu odjemalcev).

Višja cena ob sklenitvi

Cena se ne ažurira pogosto in je hkrati manj ugodna od cene v paketu FIKSNI Z VEZAVO.

Možnost menjave paketa kadarkoli

Iz paketa FIKSNI lahko kadarkoli preklopite na paket FIKSNI Z VEZAVO ali na paket DINAMIČNI. V primeru rasti cen na trgu lahko pričakuje rast cene paketa FIKSNI.

Paket FIKSNI Z VEZAVO

Veljavnost cen za obdobje 12 mesecev

Vezava za 12 mesecev vam zagotavlja nespremenjeno ceno skozi celotno obdobje, za katero ste se dogovorili v času sklenitve.

Nižja cena ob sklenitvi

BISOL Energija za paket FIKSNI Z VEZAVO ceno ažurira s tržno ceno, zato je cena nižja od cene paketa FIKSNI.

Tveganje sklenitve paketa ob nepravem času

Odločitev za paket FIKSNI Z VEZAVO zahteva od odjemalca premislek, kdaj je trenutek za sklenitev paketa najustreznejši.

Prednosti paketov FIKSNI in FIKSNI Z VEZAVO

 • Z vnaprej določeno ceno (npr. ET oz. VT & MT) so vaši energijski stroški predvidljivejši.

 • Cena paketa FIKSNI Z VEZAVO je vselej nižja od cene paketa FIKSNI. Lojalnost se pri nas nagradi.

 • Vaša tarifa za obračun porabljene energije ostane enaka, tudi če se cene na borzi dvignejo. V primeru dviga cen po paketu FIKSNI vas moramo po zakonu o tem v naprej obvestiti.

Tveganja paketov FIKSNI in FIKSNI Z VEZAVO

 • Cena energije na borzi je za vsak urni interval koriščenja različna, saj odraža dinamiko ponudbe in povpraševanja. S paketoma FIKSNI in FIKSNI Z VEZAVO ne boste deležni koristi cenejših trenutkov dneva ali tedna (kot pri paketu DINAMIČNI).

 • Odjemalec ni finančno motiviran k aktivnemu prilagajanju lastne porabe. Nasprotno: dobavitelju je v interesu in ima od tega finančne koristi, da stranka porablja energijo v delih dneva, ko je na borzi energija cenejša. Interes stranke in dobavitelja je različen.

 • S paketom FIKSNI Z VEZAVO ste zavezani svoji pogodbi za določeno obdobje. Če se želite vseeno preklopiti, plačate odpovednino.

Izkoristite dostop do veleprodajnih cen

Za vas imamo pomembno informacijo!

 

Na naši spletni strani lahko spremljate cenik paketa FIKSNI Z VEZAVO. Cene namreč ažurno spreminjamo – tedensko (občasno tudi hitreje/počasneje, odvisno od hitrosti sprememb na veleprodajnem trgu).

Cena v vsakem trenutku odraža tržno ceno energije za naslednjih 12 mesecev (+ pribitek za upravljanje vaše energije).

Omogoča vam, da sami izberete ustrezen trenutek in si zagotovite nespremenjeno ceno.

Za paket FIKSNI Z VEZAVO se lahko odločite kadarkoli.

Kateri paket vam najbolj ustreza?

Če iščete nespremenljive cene, je za vas prava izbira paket FIKSNI Z VEZAVO. Zagotovilo vam lahko prinese občutek miru, vendar ta opcija ni najcenejša, saj plačate premijo. V primeru dinamičnih cen le-te ne bi plačevali, saj cene v vsakem trenutku odražajo aktualno stanje na energetskem trgu.

 • Najboljši čas je težko predvideti, saj je odvisen od dogajanja na trgu in vaše osebne finančne situacije. Najugodneje je skleniti paket FIKSNI Z VEZAVO, ko so cene zgodovinsko najnižje. Obstaja tveganje, da ne boste izbrali pravega trenutka.

 • Prehod iz paketa FIKSNI in DINAMIČNI lahko naredite kadarkoli, medtem ko je pri paketu FIKSNI Z VEZAVO prehod možen šele po preteku obdobja vezave.

  Pri ostalih dobaviteljih je pomembno, da vselej preberete drobni tisk, saj lahko vaš ponudnik uporablja kazni za prekinitev (t. i. odpovednina).

 • Pri podjetju BISOL Energija se vaš paket samodejno spremeni v paket FIKSNI, razen če sklenete nov paket, FIKSNI Z VEZAVO, DINAMIČNI ali zamenjate dobavitelja.

 • Vedno najprej poglejte svojo osebno situacijo: ali je za vašo finančno situacijo pomembno, da vsak mesec v naprej poznate ceno po kateri vam bo porabljena energija obračunana oz. ali imate možnost v nekaterih mesecih sprejeti višje cene energije (npr. v zimskem času) in hkrati prihraniti, ko so cene nižje? Poleg tega vam lahko pomembno vlogo igra trajnost, na primer če imate sončne panele ali električni avto, ki jih lahko pametno napolnite kadar so cene na trgu nizke ali celo negativne.

 • Dobavitelj vam dobavi energijo po vnaprej določeni ceni in pod splošnimi pogoji dobavitelja. Dobavitelj je dolžan sporočiti spremembo cenika paketa FIKSNI najmanj en mesec pred uveljavitvijo novega cenika.

  V primeru paketov FIKSNI in FIKSNI Z VEZAVO dobavitelj upravlja z ocenjeno porabo vaše električne energije preko dolgoročnih zakupov in odprodaj električne energije. To izvaja v skladu z lastno strategijo upravljanj s tveganji in pričakovanji glede prihodnjih gibanj cen električne energije. Končna cena električne energije je sestavljena iz nakupnega stroška električne energije, upravljavske provizije in stroškov odstopanj na izravnalnem trgu.

  Prednost takega paketa je bolje predvidljiv strošek električne energije do spremembe dobaviteljevega cenika.

Pogosta vprašanja

bottom of page